Hogyan befolyásolja életünket a 2020-as év színe?

classic_blue_1.png

A 2020. év színe: Classic Blue, vagyis a klasszikus kék (PANTONE 19-4052)

Mint ahogy minden évben, 2019. decemberében is megválasztásra került a következő év színe. Míg a korábbi évek az igazán vibráló színekről szóltak - 2018-ban az ultraibolya, 2019-ben az élő korall volt az év színe -, így igazán meglepő volt a Pantone választása.

Elmondhatjuk, hogy a semleges színek rajongóinak kedvez a színügynökség tavaly év végi döntésével, amikor megválasztotta a 2020-as év színét, ami a klasszikus kék.

"Az alkonyatkori éghez hasonló Classic Blue visszaadja azt a bizalmat, hitet, állandóságot és védelmet, amelyre mindannyiunknak szüksége van ahhoz, hogy erős alapokra építkezhessünk az új évtizedben" – magyarázta döntésüket Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke.

Kicsit olyan érzésünk lehet, mintha megérezték volna, mire is lesz szükségük az embereknek az egész világot sújtó járvány idején. Az időtlenség, állandósság és nyugtató hatás, melyet kifejez ez a szín. Vagyis az emberek vágya, amire támaszkodhatnak akár a következő évtizedben. A szürkés sötétkék az eget szimbolizálja (ilyen az ég színe napnyugtakor), mely arra sarkall, hogy ideje kicsit visszavonulni, elcsendesedni.

classic_blue_2.png

Nem kétséges tehát, hogy az egészségünkre is jó hatással lehet ez a szín. A mai felgyorsult, stresszes világban az éjkék, sötét tengerkék árnyalat segíthet, hogy hatékonyabban vegyük fel a harcot a modern világ kihívásaival, kihozzuk magunkból a legjobbat.

Természetesen a divat, a lakberendezés és az ipari formatervezés területein is visszavonhatatlanul képviselteti magát idén a klasszikus kék, így nem csoda, ha a ruházati, ékszer és dekor területeken is találkozunk a mélykék árnyalataival.

classic_blue_3.png

Ha aktuálissá vált a lakásunk felújítása, vagy csak szeretnénk egy kis újdonságot csempészni néhány kiegészítővel (párna, kép, étkészlet, váza, szőnyeg vagy egy hangsúlyos kanapé) a hétköznapokba, akkor ez az a szín, mely elkísérhet és támogathat bennünket a következő években.

Ruhatárunkba könnyen beilleszthetjük ezt az igazán időtálló színt, mely kifejezetten könnyen kombinálható más színekkel, akár alapszínnek, akár kiegészítő színnek választjuk.

classic_blue_4.png

Maradjunk csak az örök klasszikusnál, a farmer az a ruhadarab (jellemzően kék színű), amely annyira belopta magát az emberek szívébe, hogy a 60-as évek óta töretlen sikere. Nemcsak színében, de számos verzióban találkozhatunk vele, ahogy változik a divat, úgy idomul hozzá ő is.

A különböző kiegészítők vagy ékszerek esetében is szerencsénk van, mert az arany, ezüst és kristály ékszerekkel megfelelő párost alkot.

classic_blue_5.png

Amennyiben szeretnéd követni az idei divatot, viszont nem szeretnél túlzásba esni, akkor egy-egy alap ruhadarab mellé válassz klasszikus kék színben kiegészítőket. Ilyen lehet egy minimalista fazonú lápisz lazuli ásvány fülbevaló, az egyediségedet tükröző bross, színes bohém fejpánt, kristály ékszerek vagy a klasszikusnak számító gyönggyel kombinált feltűnőbb ékszer szett is.

Összességében elmondhatjuk, hogy örülünk a Pantone választásának, hiszen egy igazán klasszikus színt kaptunk a 2020-as évre, mely nyugtató hatásával támogatást nyújt életünk minden területén.

Újra hódít a retro! Meglepő kiegészítők a tavaszi/nyári hajtrendben!