Húsvéti tojásfestés helyett...

husvet_helyett.png

Itt a Húsvét, a hosszú hétvége, viszont a korlátozások miatt most többségünk "kényszer pihenőn" van. Nincs se vendégvárás, se locsolkodás, kirándulni sem lehet.

Már kész a kalács és a festett tojás, a főtt sonka, választhatunk, hogy egy Sex és New York maratonba kezdünk vagy épp valami hasznossal töltjük el ezt a két napot.

Ha aktív kikapcsolódást tervezel, akkor a sport, az olvasás és önfejlesztés mellett a tavaszi megújulás jegyében ideje átrendezni a ruhatárad, melyet valljuk be, sokan évekig halogatunk. Hidd el jót fog tenni, és a lelked is felfrissül tőle!

photo-1567113463300-102a7eb3cb26.jpgMielőtt neki kezdenénk, érdemes pár fontos szabályt lefektetni, hogy ne csak rendrakás, hanem egyúttal szelektálás is legyen az évek óta felhalmozott darabokból.

A gardróbrendezés célja tehát, hogy a rendrakás mellett egy átláthatóbb, szellősebb ruhásszekrényt kapjunk, mely olyan ruhákat, cipőket, táskákat, ékszereket és kiegészítőket tartalmaz, amelyeket hordani is fogunk, ezért:

  1. először ülj le és írd össze, melyek azok az élethelyzetek, amelyekben jelenleg helyt kell állnod (pl. munkahelyi, otthoni dress code), illetve fontos az is, hogy mivel közlekedsz (gyalog, biciklivel, autóval vagy tömegközlekedsz). Szoktál sportolni? Rendszeresen bulizni járni? Fogytál vagy híztál mostanában? Vedd figyelembe ezeket a szempontokat is!
    pexels-photo-796603.jpeg
  2. szedj ki mindent a szekrényből, és kategóriánként (pulóver, nadrág, póló, fehérnemű, kiegészítők stb.) haladj, így sikerélményed lesz, ha végeztél egy-egy területtel.

  3. a szelektálás végén célszerű, ha 3 kupac ruha hever az ágyadon (Megtartom, Eladom/elajándékozom, illetve Szelektív hulladék gyűjtőbe rakom). És NEM, nincs olyan kupac, hogy „egyszer még jó lesz valamire”, hidd el, sosem fogod felvenni. Fontos, hogy ebben legyél következetes!
    pexels-photo-3794129.jpeg
  4. biztos van neked is olyan darabod, melyhez szép emlékek kötődnek és nem szívesen válnál meg tőlük, még akkor sem, ha már viseltesek vagy idejét múltak. Javasoljuk, hogy tedd őket olyan helyre, ahol nincsenek szem előtt, és nem foglalják a helyet a ruhásszekrényedben.

  5. azokat a ruhadarabokat mindenképp próbáld fel, ami ezer éve nem volt rajtad, mert hiába tetszik, ha már nem jó rád, vagy felvéve már nem is érzed magadénak.
    pexels-photo-934063.jpeg
  6. ha van olyan darab, aminél hezitálsz, és nem tudod eldönteni, melyik kupacba kerüljön, akkor tedd félre és térj vissza hozzájuk, ha már visszapakoltad a szekrényedbe a „Megtartom” darabokat. Így jobban átlátod majd, fogod-e tudni párosítani más ruhákkal, cipővel, táskával, vagy egyáltalán nem passzol hozzájuk. Amennyiben az utóbbi, akkor irány az „Eladás/Ajándék” kupac.

  7. és talán a legfontosabb, hogy szigorúan tartsd be az előző pontokat!
    ports.jpg+TIPP: Hívd segítségül videochat-en a barátnődet, és egy rögtönzött divatbemutató keretében válogassátok ki azokat a darabokat, amelyek jól állnak és könnyen kombinálhatóak más darabokkal. Tuti mindketten jól szórakoztok majd!

    Végezetül fontos, hogy a javításra szoruló darabokat vidd el a varrónőhöz, cipészhez, hogy minél előbb használni tudd őket, ha már a „Megtartom” kupacba kerültek.

    Az eladásra váró darabokból Facebook csoportokban tudsz a leggyorsabban pénzt szerezni, melyekből új kedvenceket, kiegészítőket vehetsz magadnak (igazán költséghatékony megoldás).

    Azokat a ruhákat, melyeket elajándékoznál, add oda barátnődnek, vagy családtagodnak, esetleg egy szeretetszolgálatnak. Ami pedig megy a kukába, azt tedd zsákba és légy erős, szabadulj meg tőlük!